Verslag speelweek 4

HEREN

Met onze A-ploeg stond er een ploeg die dit seizoen nog niet had kunnen winnen. Met een bezoek aan co-leider Zoersel was het weer geen cadeau. Net als vorige week werd er nu ook erg nipt verloren met 9-7. Michel kon 3 matchen winnen, Kevin 2, Marieke en Jorne konden elk 1 keer winnen.

De heren B speelden in het stadhuis van Genk. Dat het geen makkelijke wedstrijd ging worden werd snel duidelijk. Van halfweg 6-2 ging het naar een 11-5 verlies. Jef won 2 wedstrijden, Harry, Hanne en Tonny wonnen er elk 1. Volgende wedstrijd is thuis tegen Bilzen B.

De C-ploeg is het maximum van de punten kwijt gespeeld na een zeer nipte thuisnederlaag tegen Bilzen C. 7-9 werd het. Lisa, Hein en Paul wonnen 2 matchen en Ruddy kon jammer genoeg maar 1 match winnen.

De D-ploeg kreeg een ferme draai rond zijn oren van competitieleider Peer A. 15-1. Alleen Sander kon de eer redden. Jade, Frank en Dieter konden niets winnen.

Net als de C-ploeg kon de E-ploeg zijn perfect rapport niet behouden. Ook zij leden hun 1ste thuisnederlaag tegen Paal C 5-11. Keo kon al zijn wedstrijden winnen en Jan won er 1.

De F-ploeg zorgen voor een vlotte overwinning tegen Mattec E. Eindstand werd 14-2. Enjo, Michel Van Baelen en Fons konden elk hun 4 wedstrijden winnen en Petra kon er 2 winnen. Knap resultaat!

De G-ploeg blijft bovenaan meedraaien. Het won zijn thuiswedstrijd met 9-7 tegen Morata F. Wim Velghe en Ties waren goed voor 4/4, Bregt won 1 wedstrijd en Wim Hendriks kon jammer genoeg niets winnen.

Onze heren van de H speelden eveneens thuis maar dit tegen Voorshoven. Zij verloren met 4-12. Sylvain en Jan Donné wonnen elk 2 wedstrijden terwijl Gerard en Sam niets konden winnen.

De I-ploeg, kreeg met Bambi B de leider op bezoek. Dat het geen makkelijke ontmoeting ging worden werd snel duidelijk: 4-12. Walter kon 2 wedstrijden winnen, terwijl Jan Vandervelden en Werner er elk 1 konden winnen. Kristel bleef achter zonder zege.

De jeugd van de J speelde thuis tegen Molenbeersel E. Met een 10-6 overwinning kruipen ze weer richting de top van het klassement. Ward en Lindsey wonnen elk hun 4 wedstrijden. Massimo kon 2 wedstrijden winnen en Kelly bleef achter zonder overwinning.

Als laatste hebben we de K-ploeg. Deze speelden net als de J-ploeg thuis tegen Molenbeersel (C). dat de tegenstand wat te zwaar was voor onze eerstejaarsspelers is geen ramp. Er werd met 3-13 eervol verloren. Theo kon 3 wedstrijden winnen.

 

DAMES

De dames van de A ploeg blijven op toerental. Ook nu wonnen ze tegen Chatelet met 6-4. Marieke en Hanne wonnen elk 2 wedstrijden, Selina won er 1 en ook het dubbelspel werd gewonnen door Marieke en Hanne.

Onze dames B wonnen dit weekend hun 1ste wedstrijd van het seizoen. Ze speelden 7-3 tegen Rooigem-Gent. Linda won al haar wedstrijden, Leen won er 2 en Marlies won er 1. Ook het dubbelspel wonnen Linda en Leen.

 

JEUGD

De cadetten-junioren kregen het bezoek van Voorshoven A. Niels en Wout wonnen hun 3 wedstrijden en Leander kon 1 wedstrijd winnen. Ook het dubbelspel werd gewonnen en zo freewheelde onze cadetten naar een 8-2 overwinning.

 

PROVINCIAAL JEUGDCRITERIUM FASE 1

Bregt, Niels, Wout en Jef Joosten namen alle 4 deel aan het provinciaal jeugdcriterium fase 1.

Bregt kreeg heel wat tegenstand, maar desondanks kon hij toch een E2 kloppen en verloor hij nipt van een E4. Ook in de andere wedstrijden kon hij tegenstand bieden maar verloor hij eervol.

Niels, Wout en Jef speelden alle 3 in het lokaal van Herckenrode. Niels en Wout werden ingedeeld in dezelfde poule en met 5 E4’en. Niels kon 2 wedstrijden winnen tegen een.  Wout kon jammer genoeg geen wedstrijd winnend afronden.

Jef zat met nog 3 andere benjamins in de poule en werd 3de. Hij kon 1 wedstrijd winnen tegen een NG.

 

Verslag speelweek 3

HEREN:

De heren A speelde in het verre Houthulst. De match die ze zouden moeten winnen, werd jammer genoeg nipt verloren met 9-7. Door deze nederlaag blijven ze helaas laatste in het klassement. Michel kon er 2 winnen en Marieke 1 + ieder een forfaitnederlaag.

De heren B blijven het ook lastig hebben. Ze verloren op verplaatsing in Paal met 13-3. Tonny kon er 2 winnen en Hanne 1. Door deze nederlaag blijven ze op een gedeelde laatste plaats staan.

De C-ploeg, nog ongeslagen voor deze speeldag blijft dat ook na 3 speeldagen. Ze wonnen hun thuiswedstrijd tegen Voorshoven met maar liefst 11-5. Ze blijven mee aan de leiding met het maximum van de punten. Ruddy en Wim Dewith wonnen 4/4, Lisa won er 2 en Paul 1.

De leden van de D-ploeg verloren nipt van Leopoldsburg B met 9-7. Jean-Pierre won 3 wedstrijden, Sander 2 en Christophe en Dieter ieder één.

Net als de C-ploeg blijft de E-ploeg mooi mee draaien in hun reeks. Na Hechtel-Eksel en Schulen gingen nu ook de jongens van Stokrooie voor de bijl met duidelijke 13-3 cijfers. Keo en Dylan waren elk goed voor een 4 op een rij, Jan won er 3 en Wim Smolders eindigde de avond met 2 overwinningen. Ze blijven met het maximum mee aan de leiding. Volgende week de topper thuis tegen Paal.

De F-ploeg was voldoende uitgerust na het algemene forfait van Peer vorige week om in Bilzen de punten afhandig proberen te maken. En het lukte ook zelfs met een 6-10 overwinning! Stefan kon al zijn wedstrijden winnen, Fons won er 3, Michel Van Baelen 2 en Petra 1. Door deze overwinning staan ze in de middenmoot in hun afdeling.

De G-ploeg, 3dein hun reeks speelde tegen de op één na laatste.  De verwachtingen werden ook vlot ingelost. Leopoldsburg werd met maar liefst 13-3 overklast. Wim Hendriks won al zijn wedstrijden en Ties, Leen en Bregt konden elk 3 keer winnen. Door deze zege blijven ze 3deop een punt van het leidersduo.

Verder hebben we de H-ploeg die dit weekend ging spelen in Peer. Er werd zwaar verloren met 15-1. Alleen Sylvain kon de eer redden. Ze blijven in de middenmoot hangen.

De I-ploeg, voor deze wedstrijd nog met het maximum van de punten moest naar Molenbeersel. 13-3 verlies. Kristel (2 zeges) en Jan (1 zege) konden toch een beetje de eer redden.

De jeugd van de J-ploeg kreeg het bezoek van Bree C. Het werd jammer genoeg een nipte 7-9 nederlaag. Ward en Lindsey wonnen er elk 3, en Kelly 1. De J-ploeg staat nu 10dein de rangschikking.

De K-ploeg ging op bezoek bij een te sterk Hamont. Er werd met 15-1 verloren. Rudi kon de eer redden met een zege. Volgende week proberen om van die vervelende laatste plaats weg te geraken.

 

DAMES:

Onze dames A kregen de rode lantaarn E. Basse Sambre op bezoek. Onze dames wonnen hun wedstrijd met 7-3. Hanne won al haar enkelspelen, Lisa 2 en Selina 1. Ook het dubbelspel werd gewonnen. Onze dames staan nu 2dein het klassement.

De dames B kregen een zeer moeilijke opdracht voorgeschoteld. Ze kregen heel sterke klassementen tegen en dan weet je dat het moeilijk zal worden. De uitslag was 0-10, maar er waren mooie wedstrijden te zien ondanks de te zware score.

 

JEUGD:

De cadetten-junioren speelden thuis tegen Herkenrode. Met 3 E4-en een sterke tegenstander. Jammer genoeg gingen ze met 3-7 de boot in. Niels en Wout wonnen 1 enkelspel en samen ook het dubbelspel.

De preminiemen-miniemen kregen net als de J-ploeg het bezoek van Bree. Het werd een gelijk-opgaande wedstrijd tot 2-2, toen liep Bree 2 punten uit en die kloof bleef ook op het bord, waardoor we met 4-6 verloren. Jef, Delano en Liselot konden allebei 1 enkelspel winnen  + het dubbelspel werd ook gewonnen. Na 3 speeldagen staan ze het 3de. Op de volgende speeldag zijn ze vrij.

 

 

Verslag speelweek 2

HEREN

De A-ploeg speelde zijn 1stethuiswedstrijd tegen Stekene. Er werd jammer genoeg met 4-12 verloren. . Michel kon er 3 winnen (1 C0 en 1 B6 en een B4. Marieke won er 1 (C0).

De B-ploeg speelde ook voor het eerst thuis. Dilsen kon nipt winnen (uitslag 7-9), maar het had evengoed omgekeerd kunnen zijn. Tal van 5-setters werden er gespeeld. Tim kon er 3 winnen (2x C0 en 1 C2), Hanne won er 2 (2x C2), Tonny en Jef wonnen er elk 1.

De eerste uitwedstrijd voor de C-ploeg vond plaats in Bree. Er werd nipt gewonnen met 7-9. Wim Dewith was man van de match met 4/4 (2x C4, D0 en D2), Lisa won er 3 (C4, D0 en D2), Ruddy won er 2 (D0 en D2).

De D-ploeg speelde thuis tegen Voorshoven. Met 3 man konden we een 0-4 startscore onmiddellijk ombuigen naar een gelijke stand om in de laatste matchen verder toe te slaan en nipt te winnen met 9-7. Sander was man van de avond met 4/4 (1 D2 en 3x D4), Dieter won er 3 (3x D4) en Jean-Pierre won er 2 (2x D4). Knappe overwinning!

De E-ploeg kreeg een zware en moeilijke verplaatsing voorgeschoteld naar Schulen. Dat het niet makkelijk zou worden werd duidelijk in de uitslag, nipte 7-9 winst. Keo was onze man met 4/4 (2x D4, D6 en E0), Bert, Dylan en Jan wonnen er elk 1.

De F-ploeg moest niet aan de bak komen omwille van het algemeen forfait van Voorshoven.

Onze G-ploeg moest vrijdagavond in Opitter spelen. Op papier een evenwichtige tegenstander en de uitslag was ook een 8-8 billijk gelijkspel. Ties won er 3 (D6, E0 en E2), Wim Velghe en Leen wonnen er elk 2 (elk 2x E2) en Wim Hendriks won er 1 (E2).

De H-ploeg speelde ook voor het eerst thuis tegen Lommel. Mooie en nipte overwinning met 9-7. Erik Janssen was goed voor 4 overwinningen (E0, E2 en 2x E6), Jan en Sylvain wonnen er elk 2 (allebei 2x E6) en Gerard won er 1 (E6).

De I-ploeg kon winnen tegen Mattec (Maasmechelen) met 11-5. Walter won er 4 (E6 en 3x NG), waardoor hun ploeggenoten niet anders konen doen dan ook hun duit in het zakje te doen. Ilse en Jan wonnen er elk 3 en Werner won er 1.

Onze J-ploeg moest jammer genoeg forfait geven tegen Hechtel-Eksel. Volgende week zorgen dat ze met 4 paraat staan om de verloren punten in te halen.

En de laatste herenploeg (de K-ploeg) kreeg het bezoek van Voorshoven E. Dat het opnieuw niet makkelijk ging worden wisten ze al op voorhand maar mooie wedstrijden spelen, dat kunnen ze zeker. 5-11 was de uitslag. Rudi kon er 3 winnen (3x E6) en Dominique en Lotte wonnen er elk 1 (elk 1 E6).

 

DAMES:

De dames A maakten Oupeye onveilig en wonnen er ook met 4-6. Marieke was goed voor al haar wedstrijden te winnen (B2, B6 en C2), Selina won er 2 (B2 en B6) en Hanne 1 (B6). Dubbel werd nipt verloren.

De B-ploeg maakte een korte verplaatsing naar Leopoldsburg. Met 2x C4 en 1 C6 als tegenstand lag de tegenstand gelijk op. De uitslag was ook evenwichtig (5-5), waardoor ze elk 2 punten bij krijgen in de stand. Linda kon haar 3 enkelspelen winnen (2x C4 en 1 C6), Leen won er 2 (C4 en C6).

 

JEUGD:

De preminiemen-miniemen maakten hun 1steverplaatsing naar Herckenrode. Er werd een zeer vlotte overwinning geboekt door onze 3 debutanten (Delano, Tobias en Nathan). Ze wonnen daar met maar-liefst 0-10. Knappe overwinning!

De cadetten-junioren trokken naar het verre Rijkel-Borgloon. In plaats van Leander speelde hier Bregt mee samen met zijn tweelingbroertjes. Ook hier werd er vlot gewonnen met 1-9. Alleen Niels verloor een enkelspel.

 

 

PLOEG IN DE KIJKER:

De D-ploeg. Door met zijn drieën er toch in slagen om toch nog te kunnen winnen, dat is niet voor elke ploeg weggelegd.

 

Verslag speelweek 1

HEREN

De A-ploeg speelt dit jaar in de landelijke reeks en moest de verplaatsing maken naar Ninove. Hun 1ste optreden werd verloren met 13-3. Ninove speelde met 2x B6 en 2x C0. Wij met B6, C0, C2 en C4. Michel kon er 2 winnen en Jorne won er 1. Op naar de eerste thuiswedstrijd volgende week. Tegenstander is dan Stekene B.

De B-ploeg, gepromoveerd naar 1ste, moest aan de bak in Morata waar ze 3x C0 en een C2 tegenkregen. Jammer genoeg verloor ook onze B-ploeg met 12-4. Onze spelers wonnen elk 1 wedstrijd zodat ieder met een zege naar huis kon. Tonny klopte een C2, Harry een C0, Yves een C2 en Selina een C0.

Met de C-ploeg hebben we de 3de ploeg die promoveerde naar een hogere reeks. Deze trad voor het eerst aan in 2de provinciale. Tegenstander werd Hechtel-Eksel A. Op papier een zware dobber maar er werd voor een ware stunt gezorgd door met 11-5 te winnen. Wim Dewith en Lisa waren goed voor elk 4 overwinningen, Hein voor 2 zeges en Paul 1 zege.

Onze heren D speelden tegen Neerpelt. Neerpelt speelde met 1 C6 en 3x D0 terwijl wij aantraden met 1 D0 2x D2 en 1 D4. De einduitslag (14-2) geeft een vertekend beeld, er werden maar liefst 7 5-setters door onze jongens verloren. Sander en Jade wonnen elk 1 wedstrijd allebei tegen dezelfde D0.

De E-ploeg kreeg ook een ploeg van Hechtel-Eksel op bezoek. De E-ploeg klopten de spelers van Hechtel-Eksel nipt met 9-7 en beginnen zo met 3 punten aan het seizoen. Keo (2x D0 en E2) en Dylan (C6, 1x D0 en E2) waren elk goed voor 3 overwinningen, Bert 2 (D0 en D2) en Wim Smolders won er 1 (D0).

D F-ploeg speelde in en tegen Houthalen. Houthalen met D6, E0, E2 en E4 won nipt van ons met 10-6. Wij traden aan met D6, 2x E0 en E4.

De G-ploeg (2x E2 en 2x E4) waar enkele spelers de voorbije maanden al wat goede resultaten op toernooien hadden behaald trokken de lijn door tegen Neerpelt C (E0, E2 en 2x E4). Neerpelt werd met maar liefst 13-3 huiswaarts gestuurd. Wim Velghe en Ties waren goed voor 4/4, Leen won 3 wedstrijden (E2 en 2x E4) en Bregt won er 2 (E2 en E4).

De H-ploeg ( vorig jaar kampioen inn 5de provinciale) moest naar Maasmechelen. Daar werd er 8-8 gelijkgespeeld. Sylvain en Erik wonnen elk 3 wedstrijden en Jan en Gerard wonnen elk 1 wedstrijd. Mattec speelde met 3x E4 en 1 E6 en wij met 4x E4.

2 ploegen moesten dit weekend de verplaatsing maken naar Molenbeersel. Dat waren de I- en de K-ploeg. De I-ploeg won met 5-11. Walter, Ilse en Jan Vandervelden wonnen elk 3 wedstrijden en Werner won er 2. Voor de K-ploeg was het een 1ste kennismaking om in de herencompetitie te spelen. Ze verloren met 12-4. Rudi en Dominique wonnen elk 2 wedstrijden (allebei 2x E6).

De J-ploeg speelde een thuiswedstrijd tegen As. Deze werd vlot gewonnen door onze jongens mat 14-2. Volgend weekend spelen ze op verplaatsing in Hechtel-Eksel.

DAMES

In 1ste nationale stond de dames A een thuiswedstrijd te wachten tegen Philippeville. Er werd met 5-5 gelijkgespeeld. Marieke en Hanne wonnen elk 2 wedstrijden en Selina won er 1. Het dubbelspel konden ze jammer genoeg net niet winnen.

In landelijke reeks kregen onze dames B het bezoek van Stekene uit Oost-Vlaanderen. Onze dames B verloren nipt met 4-6.

JEUGD

De preminiemen-miniemen konden hun 1ste wedstrijd niet winnend afsluiten. Met 2 nieuwe jeugdspelers werd er wel gestreden en plezier gemaakt, maar de 0-10 eindstand stond na de ontmoeting met Leopoldsburg op het bord.

Bij de cadetten-junioren was er 1 nieuwe jeugdspeler die aantrad. Hij speelde met veel overgave maar kon helaas nog geen set winnen. Niels kon alles winnen en zijn broer Wout 1. Samen wonnen ze het dubbelspel en zo een verdiend gelijkspel kunnen afdwingen.

Ploeg- of speler in de kijker:
De prestatie van de week is het collectief van de C-ploeg dat winst opleverde tegen Hechtel-Eksel.

Dames A promoveren naar 1ste Nationale!

In 2de Nationale was het in de damescompetitie spannend tot de allerlaatste speelweek. Er werd gewonnen in Philippeville en zo werd de promotie naar 1ste Nationale verzekerd.

Lipalet zal volgend jaar voor de eerste keer in haar clubgeschiedenis aantreden in 1ste Nationale.

Lipalet A: Marieke Vrolix, Hanne Eerdekens en Jade Van Schaik.

Provinciale Kampioenschappen: 34 keer eremetaal voor Lipalet

Afgelopen weekend was Lipalet één van de grootste slokoppen op de provinciale kampioenschappen tafeltennis. Zowat in iedere reeks (zowel klassements- als jeugdreeksen) werd er een gooi gedaan naar de prijzen. Niet minder dan 34 keer(!) werd er eremetaal gehaald door diverse Lipalet-spelers. Deze kampioenschappen zijn dan ook een mooie kroon op het vele trainingswerk dat de laatste maanden geleverd is.

Proficiat aan iedereen! Foto’s : provinciale titel voor Keo Hermans (heren E); Lisa Quanten (dames C) en Leen Cardinaels (dames miniemen dubbel).

003 002 001

Nationaal Jeugdcriterium (fase 2)

Leen en Hanne namen gisteren deel aan de 2de fase van het Nationaal Jeugdcriterium in Louvain-La-Neuve.

Leen was gestegen naar de hoogste reeks bij de miniemen. Behoud was het doel en met 3 winstmatchen (D4,D4,D2) is ze hier ook vlotjes in geslaagd. Volgende keer proberen we zeker ook eens een D0 mee te pikken.

Hanne was door een mindere dag de vorige keer een reeks gezakt. Plaats 1 of 2 was het doel om terug een plaats in de 2de afdeling vast te krijgen. Met slechts 1 verliesmatch werden de verwachtingen ingelost met een 1ste plaats in haar poule.

Proficiat dames!

Vlaamse Jeugdkampioenschappen

Hanne maakte een moeizame start maar was toch nog genoeg speelsters te slim af voor een podiumplaats. Lisa won haar laatste wedstrijd tegen Oost-Vlaanderen waardoor Hanne nog een plaatsje steeg en op 2 terecht kwam bij de meisjes junioren.

Leen (miniemen meisjes)  en Keo (cadetten jongens) zaten in een reeks waar podium niet direct haalbaar was. Ze vochten voor wat ze waard waren en er werden mooie wedstrijden gespeeld.

De resultaten van Hanne, Lisa, Keo en Leen droegen bij tot de 3de plaats voor de provincie Limburg!

15027486_10154241047504582_5557975988543679780_n 15036585_10154241047534582_686110909303981419_n

Tornooi Wenduine

BloWenduineedheet was het afgelopen weekend aan de kust. Heerlijk strandweer. Het mooie weer was leuk meegenomen al was dit niet het doel van onze trip naar De Haan.

 

Leen, Bregt, Keo, Wim, Hanne, Jorne, Wim, Frank, Kevin, Marieke, Hein en Michel gaven het beste van zichzelf in een bloedhete sporthal. Met dank aan al de meegereisde supporters.

 

 

Mooie resultaten werden er behaald door:

  • Leen: 1ste miniemen meisjes
  • Hanne: 2de junior meisjes en 2de dames B4-B6
  • Keo: 1ste heren E4-E6
  • Hein: 1ste heren D4-D6
  • Kevin: 2de heren C
  • Michel: 2de veteranen heren
  • Wim: 3de heren E

Vlaams Jeugdcriterium: Brons voor Leen

FullSizeRenderVoor de min-12 jarigen werd vandaag het tafeltennisseizoen afgesloten met de finaledag van het Vlaams Jeugdcriterium.

Doorheen het jaar konden er punten verzameld worden om zich te kwalificeren voor dit tornooi. Leen kon in haar reeks (2de jaars preminiemen meisjes) een 3de plaats bemachtigen na 2 meisjes van West-Vlaanderen.

Proficiat!