Verslag speelweek 1

HEREN

De A-ploeg speelt dit jaar in de landelijke reeks en moest de verplaatsing maken naar Ninove. Hun 1ste optreden werd verloren met 13-3. Ninove speelde met 2x B6 en 2x C0. Wij met B6, C0, C2 en C4. Michel kon er 2 winnen en Jorne won er 1. Op naar de eerste thuiswedstrijd volgende week. Tegenstander is dan Stekene B.

De B-ploeg, gepromoveerd naar 1ste, moest aan de bak in Morata waar ze 3x C0 en een C2 tegenkregen. Jammer genoeg verloor ook onze B-ploeg met 12-4. Onze spelers wonnen elk 1 wedstrijd zodat ieder met een zege naar huis kon. Tonny klopte een C2, Harry een C0, Yves een C2 en Selina een C0.

Met de C-ploeg hebben we de 3de ploeg die promoveerde naar een hogere reeks. Deze trad voor het eerst aan in 2de provinciale. Tegenstander werd Hechtel-Eksel A. Op papier een zware dobber maar er werd voor een ware stunt gezorgd door met 11-5 te winnen. Wim Dewith en Lisa waren goed voor elk 4 overwinningen, Hein voor 2 zeges en Paul 1 zege.

Onze heren D speelden tegen Neerpelt. Neerpelt speelde met 1 C6 en 3x D0 terwijl wij aantraden met 1 D0 2x D2 en 1 D4. De einduitslag (14-2) geeft een vertekend beeld, er werden maar liefst 7 5-setters door onze jongens verloren. Sander en Jade wonnen elk 1 wedstrijd allebei tegen dezelfde D0.

De E-ploeg kreeg ook een ploeg van Hechtel-Eksel op bezoek. De E-ploeg klopten de spelers van Hechtel-Eksel nipt met 9-7 en beginnen zo met 3 punten aan het seizoen. Keo (2x D0 en E2) en Dylan (C6, 1x D0 en E2) waren elk goed voor 3 overwinningen, Bert 2 (D0 en D2) en Wim Smolders won er 1 (D0).

D F-ploeg speelde in en tegen Houthalen. Houthalen met D6, E0, E2 en E4 won nipt van ons met 10-6. Wij traden aan met D6, 2x E0 en E4.

De G-ploeg (2x E2 en 2x E4) waar enkele spelers de voorbije maanden al wat goede resultaten op toernooien hadden behaald trokken de lijn door tegen Neerpelt C (E0, E2 en 2x E4). Neerpelt werd met maar liefst 13-3 huiswaarts gestuurd. Wim Velghe en Ties waren goed voor 4/4, Leen won 3 wedstrijden (E2 en 2x E4) en Bregt won er 2 (E2 en E4).

De H-ploeg ( vorig jaar kampioen inn 5de provinciale) moest naar Maasmechelen. Daar werd er 8-8 gelijkgespeeld. Sylvain en Erik wonnen elk 3 wedstrijden en Jan en Gerard wonnen elk 1 wedstrijd. Mattec speelde met 3x E4 en 1 E6 en wij met 4x E4.

2 ploegen moesten dit weekend de verplaatsing maken naar Molenbeersel. Dat waren de I- en de K-ploeg. De I-ploeg won met 5-11. Walter, Ilse en Jan Vandervelden wonnen elk 3 wedstrijden en Werner won er 2. Voor de K-ploeg was het een 1ste kennismaking om in de herencompetitie te spelen. Ze verloren met 12-4. Rudi en Dominique wonnen elk 2 wedstrijden (allebei 2x E6).

De J-ploeg speelde een thuiswedstrijd tegen As. Deze werd vlot gewonnen door onze jongens mat 14-2. Volgend weekend spelen ze op verplaatsing in Hechtel-Eksel.

DAMES

In 1ste nationale stond de dames A een thuiswedstrijd te wachten tegen Philippeville. Er werd met 5-5 gelijkgespeeld. Marieke en Hanne wonnen elk 2 wedstrijden en Selina won er 1. Het dubbelspel konden ze jammer genoeg net niet winnen.

In landelijke reeks kregen onze dames B het bezoek van Stekene uit Oost-Vlaanderen. Onze dames B verloren nipt met 4-6.

JEUGD

De preminiemen-miniemen konden hun 1ste wedstrijd niet winnend afsluiten. Met 2 nieuwe jeugdspelers werd er wel gestreden en plezier gemaakt, maar de 0-10 eindstand stond na de ontmoeting met Leopoldsburg op het bord.

Bij de cadetten-junioren was er 1 nieuwe jeugdspeler die aantrad. Hij speelde met veel overgave maar kon helaas nog geen set winnen. Niels kon alles winnen en zijn broer Wout 1. Samen wonnen ze het dubbelspel en zo een verdiend gelijkspel kunnen afdwingen.

Ploeg- of speler in de kijker:
De prestatie van de week is het collectief van de C-ploeg dat winst opleverde tegen Hechtel-Eksel.