Speelweek 9

Ondanks de terreurdreiging in ons land werden er geen wedstrijden afgelast. Dit was natuurlijk goed nieuws om onze ploegen geen matchritme te laten verliezen.

Omdat de vogeltjesbond (De Pestvogel) in ons lokaal zat werden alle wedstrijden van onze ploegen op verplaatsing gespeeld.

DAMES

De dames A onder leiding van Marieke, Hanne en Sofie bleken een taaie klant te hebben aan Nodo C. Marieke en Hanne wonnen elk 2 wedstrijden en Sofie voegde er nog een mooie C6 aan toe. Het dubbelspel was de 6de winstmatch voor onze dames A-ploeg en dus namen ze de 3 punten mee in hun rugzak terug naar Sint-Huibrechts-Lille. Zeer mooi resultaat!

De dames B hadden een verplaatsing naar Oost-Vlaanderen, meer bepaald Sint-Niklaas. Daar beleefden ze een top-namiddag waar ze veel te sterk waren. Er werd met 2-8 gewonnen. De enige verliespartijen waren van Petra en Marlies. Samengevat betekent dit Linda won er 3, Petra en Marlies 2 en het dubbel werd ook gewonnen. Proficiat aan deze 3 dames voor hun topprestatie!

Onze dames C-ploeg beleefde een iets minder dagje. Maar dat betekent niet dat er slecht gespeeld werd. Ze verloren helaas met 8-2. Leen kon 2 wedstrijden winnen en Lindsey en Kelly konden er jammer genoeg geen winnen. Volgende week zijn ze helaas vrij. Maar niet getreurd. Er volgen nog genoeg wedstrijden die jullie kunnen winnen. Supporters zullen op post zijn!

HEREN

The A-team trok op verplaatsing naar Aarschot waar ze met een simpele? 4-12 terugkwamen. Harry was man van de match en kon al zijn wedstrijden winnen. Michel en Marieke voegden elk 3 overwinningen er aan toe en Kevin won 2 van zijn 4 enkelspelen. Door deze overwinning blijven ze mooi aan de leiding met 25 punten, 1 punt voorsprong op nummer 2 Centrum Hasselt.

Dan de Heren B-ploeg. Deze gingen met zijn vieren op reis naar Westerlo. Daar gaven ze een 6-8 voorsprong nog uit handen om dan met een 8-8 gelijkspel terug te keren. Jef was man van de match met 3 overwinningen, Nico en Ruddy wonnen er elk 2 en Paul won er 1. Een uitslag denk ik waar beide ploegen mee kunnen leven.

Vervolgens de Heren C-ploeg. Deze vertoefden in Neeroeteren om hun wedstrijd te spelen tegen Bambi. Het werd al snel duidelijk dat het geen walk-over zou worden. Ze kwamen terug met een 11-5 nederlaag. Erwin en Jean-Pierre wonnen er elk 2, de jeugd: Jorne kon 1 keer winnen en Lisa helaas niets.

Dan het “frivole” Teamkool ploegje. Ze zijn voorlopig beter in het amuseren van de zaal dan het winnen van wedstrijden. Dit seizoen werd er al voor de 8ste keer verloren in 9 wedstrijden. Niet echt statistieken waarmee je op school ook je diploma zou moeten krijgen. Opitter C was dit keer te sterk voor onze spelers van Teamkool. De einduitslag voor wie het wilt weten: 12-4. Sander was man van Teamkool met 2 overwinningen (E0 en D2), Yves en Sander wonnen er elk 1 allebei een E0. Jos kwam er helaas niet aan te pas en bleef met 0 overwinningen achter. Volgende wedstrijd is van moeten voor ons Teamkool willen ze niet helemaal de 3 ploegen voor hun uit het oog verliezen.

Net als the A-team blijft het maar goed lopen voor Lipalet E. Ook na speeldag 9 staan ze samen op een eerste plaats samen met Hechtel-Eksel D. De overwinning kwam er na een korte passage in Hamont (A). Het werd een makkelijke overwinning waar Olle de titel man van de match kreeg met zijn 4 overwinningen. Petra bevestigde haar goede vorm van vorige week bij de Dames door net als Frank 3 enkelspelen te winnen. Jenthe was goed voor 2 overwinningen. Doe zo verder en wie weet “We are the Champions”.

Lipalet F verzamelde net als de B-ploeg aan Lipalet om samen met een busje naar Westerlo te gaan. In tegenstelling tot de B-ploeg werd er ondanks dat het ook spannend was, nipt gewonnen met 7-9. Hein was zoals gewoonlijk man van de match en klopte 1 D2, 2 D6’en en een E2. Stefan en Wim Smolders wonnen er 2 en Fons bracht met zijn overwinning de 9 op het bord. Proficiat!

De G en de H-ploeg trokken samen met de aanhang van Teamkool naar Itterdal in Opitter. Voor de G-ploeg werd het niet zo een prettige avond in de cijfers maar wel een leerrijke, amusante avond. Ze gingen met 11-5 de boot in. Erik Janssen en Peter wonnen elk 2 enkelspelen (allebei E6 en E4). Jan won er 1, Kristel niets. Volgende week 3 punten pakken tegen Dilsen en de nederlaag is al verteerd.

Zoals gezegd ging ook de H-ploeg naar Opitter. Het werd helaas een vervelende wedstrijd. Niet zozeer over de infrastructuur of dergelijke maar het werd een veel te simpele overwinning tegen 1 E6 en 3 NG-spelers. Het werd 1-15. Alleen Theo vond het triestig om Opitter geen wedstrijd te gunnen dus verloor hij er 1. Wim, Gerard en Sylvain wonnen er 4 en staan vijfde in hun reeks op amper 4 punten van de eerste en 3 punten van de 2de plaats.

Tenslotte de I-ploeg, onze talenten van de jeugd waren vol enthousiasme naar Maasmechelen afgezakt. Daar kwamen ze vol goede moed aan maar gingen ze toch na 16 wedstrijden met een 10-6 nederlaag naar huis. Kevin (Heyninckx) was man van de match met 4 overwinningen, Jan won de andere 2. Brent en Wim bleven scoreloos achter met 0 overwinningen. Volgende week wacht een topper tegen Opitter. Supporters op post om ze naar de overwinning te schreeuwen!

JEUGD

De jeugd preminiemen/miniemen en cadetten/junioren moesten dit weekend niet in actie komen, omdat ze vrij waren. Deze ploegen spelen volgende week in Centrum (Preminiemen/miniemen) en in Leopoldsburg (Cadetten/junioren).