Monthly Archives: oktober 2015

TOP Jeugd Limburg

Zondag 25 oktober werd in de provincie Limburg de Top Jeugd gespeeld.

Leen eindigt eerste bij de preminiemen.

Leen eindigt eerste bij de preminiemen.

Leen trok als tweedejaars preminiem vol vertrouwen naar Hoeselt. Alles verliep volgens schema en kort na de middag kon ze reeds zegevieren. Ze won al haar matchen zonder setverlies en kon zo een grote beker mee naar huis nemen. Proficiat Leen, een heel mooie eerste plaats!

De jongens hadden geluk en speelden dichter bij de deur. Jan won vlot zijn eerste wedstrijden maar moest het dan opnemen tegen eeuwige rivalen Bono (Bree) en Floris (Schulen). Beiden waren een maatje te sterk maar de derde plaats bij de miniemen kwam nooit in gevaar. Bregt had een extra supporter opgetrommeld en die bracht hem duidelijk geluk. Zijn eerste wedstrijd was direct een thriller tegen Dieter (Hoeselt). In september verloor hij nog nipt, maar zondag trok Bregt aan het langste eind. Pepijn (Schulen) en Mauro (Bree) bleken nog een maatje te sterk. Maar ook Bregt kon tevreden naar huis met een derde plaats bij de preminiemen. Proficiat!

Speelweek 6

DAMES

Lipalet A haalde het in een spannende wedstrijd met 6-4 van Leopoldsburg A. Marieke (drie) en Hanne (twee) behaalden mooie zeges. Sofie kon hier geen wedstrijd aan toevoegen. Gelukkig werd de dubbel gewonnen, zodat de drie punten in Lille konden blijven.

De B-ploeg kreeg West-Vlaamse bezoekers op bezoek. Onze dames stuurden de vrouwen van Wenduine B echter met 8-2 terug naar de zee. Linda en Petra wonnen al hun wedstrijden. Marlies kon hier ook een match aan toevoegen.

Lipalet C was vrij afgelopen weekend.

HEREN

Lipalet A was vrij afgelopen weekend, zij kregen een forfait-zege van Centrum.

De B-ploeg verloor met 5-11 tegen Herckenrode B. Nico won twee matchen, zijn ploeggenoten konden er elk één zege aan toevoegen.

Lipalet C bleek enkele maten te sterk in de derby tegen Neerpelt B. Met een 14-2 zege werd er vrij vlot afstand genomen. Erwin en Jorne wonnen vier wedstrijden. Jean-Pierre en Hanne konden drie matchen winnen.

Tegen drie bezoekers uit Bocholt kreeg Teamkool een uitgelezen kans om eindelijk eens de drie punten te nemen. Yves deed zijn taak met twee zeges. Dieter en Christoph deden ook een kleine duit in het zakje met elk een overwinning. Spijtig genoeg kon Sander hier geen zege aan toevoegen. Volgende keer een Leffe minder drinken zodat er wat gespeeld wordt?

Lipalet E behaalde een heel mooie zege tegen Bocholt B. De bezoekers werden vrij vlot aan de kant geschoven met een 13-3 overwinning. Frank en Hein wonnen vier wedstrijden. Jenthe en Senne voegden er respectievelijk drie en twee matchen aan toe.

Lipalet F deed ook een goede zaak tegen Heusden D. Fons won vier wedstrijden. Wim en Stefan deden het ook heel goed met drie overwinningen. Uw redacteur werd vorige week door een teleurgestelde Hilde aangesproken dat hij geen verslag had geschreven, ondanks enkele mooie zeges. Spijtig genoeg moet ik u vandaag meedelen dat Hilde afgelopen weekend geen wedstrijd kon winnen. Toch wil ik graag melden dat Hilde vorige week twee wedstrijden heeft gewonnen in en tegen Paal.

Lipalet G kreeg forfait van As.

Lipalet H kreeg forfait van Lommel.

Lipalet I behaalde net zoals zes andere herenploegen een overwinning. Er werd met 13-3 vrij vlot en gemakkelijk afstand genomen van Lanaken H.

JEUGD

Onze Benjamins moesten vandaag al vroeg aan de slag. 10 uur in Stokrooie! Na diverse felle tweekampen stond het eindresultaat op 7-3 . Bjarne, Niels J en Florian konden alle drie één wedstrijd winnen en voor de rest zeer veel punten scoren! 3 vier-setters en 2 vijf-setters waren er nodig om die van ons opzij te zetten. En ook in de 3-setters scoorden ze hoge punten! Hun prestatie en weerwerk oogste menig applaus vanuit de tribune.

Speelweek 5

HEREN
Paal A – Lipalet A 4-12
Malpertuus A – Lipalet B 15-1
Lanaken C – Lipalet C 8-8
Meeuwen B – Lipalet D 9-7
Molenbeersel C – Lipalet E 3-13
Paal D – Lipalet F 11-5
Lipalet I – Lipalet G 8-8
Molenbeersel D – Lipalet H 8-8

DAMES
Lipalet B – Lipalet A 3-7
Schulen C – Lipalet C 8-2

JEUGD
Herckenrode – Prem/miniemen 0-10
Kadetten – Dilsen 10-0

Enkele opvallende resultaten en bevindingen:
– Lipalet A blijft ongeslagen (en op titelkoers)
– Lipalet B kende een collectieve offday?
– Lipalet C boekte een mooi resultaat tegen een, op papier veel sterkere, tegenstander.
– Lipalet D komt weer juist te kort om de eerste overwinning te behalen.
– Lipalet E boekt weer een mooie overwinning.
– In de mannenderby, de jeugd van Lipalet vs de ‘meer ervaren spelers’, werd het 8-8.
– Lipalet H behaalde een van de drie gelijke spelen afgelopen weekend.
– De dames A bleken een maatje te groot voor de dames B.

Speelweek 4

HEREN
De A-ploeg blijft na vier speeldagen ongeslagen. Tegen Voorshoven A werd er met 12-4 gewonnen. Een smet op de avond was de blessure van Harry. Na een foute beweging kon hij niet meer verder spelen. Kevin en Michel wonnen vier wedstrijden. Marieke won er drie.

Lipalet B kende ook een vrij rustige avond tegen Hasselt C. Nico, Ruddy, Jef en Paul pakten elk drie zeges in een vlotte 12-4 overwinning.

Lipalet C speelde tegen absolute titelkandidaat Genk A. Het overwicht op papier werd ook al snel duidelijk in de tussenstand. Jorne en Enjo wonnen beiden één wedstrijd. Lisa voegde hier nog twee zeges, inclusief een heel knappe overwinning tegen een C0, aan toe. Het werd 4-12.

Teamkool wist opieuw geen punten te pakken. Vorige week kende Dieter een offday, afgelopen weekend had hij wel een topavond met drie zeges. Yves, Sander en Wannes wonnen elk één wedstrijd. Hopelijk kunnen onze teamkoolers eens samen schitteren op een avond en zo toch eens een overwinning behalen.

De E-ploeg wont nipt met 9-7 tegen Leopoldsburg D. Olle en Frank kenden gelukkig een uitstekende avond en wonnen al hun wedstrijden. Senne voegde hier precies één overwinning aan toe, genoeg voor de ploegwinst.

Lipalet F behaalde een vlotte zege tegen Hasselt E. Fons, Stefan en Hein wonnen al hun wedstrijden. Hilde kon één match winnen in een 13-3 zege.

Lipalet G kende met Bambi B een vrij sterke tegenstader. Peter kon twee wedstrijden winnen, Kristel kon ook één zege behalen. De rest bleek net te sterk. Het werd 3-13.

De H-ploeg kreeg bezoek van Bambi C. Er werd gewonnen met 10-6. De ervaren mannen Gerard en Sylvain wonnen elk vier matchen. Wim kon twee wedstrijden winnen.

Lipalet I wist juist niet te winnen tegen Oppglabbeek C. Na een spannende avond werd het 9-7. Kevin, Jan en Keo wonnen elk twee wedstrijden, Brent kon hier nog één match aan toevoegen.

DAMES
Lipalet A behaalde opnieuw een zege. Tegen Zoersel A werd er gewonnen met 7-3. Marieke won drie wedstrijden, Hanne twee en Sofie één. Voor zij die minder goed kunnen tellen, de dubbelwedstrijd werd ook gewonnen.

Stekene A was juist te sterk voor de dames B. Na een vrij lange verplaatsing werd er met 6-4 verloren. Linda won twee wedstrijden, Petra en Marlies wonnen elk één wedstrijd. Spijtig genoeg werd de dubbel ook verloren, want een gelijkspel had er zeker in gezeten.

JEUGD
Met enige trots kunnen we melden dat onze benjamins in de preminiemen/miniemen reeks hun eersten punten hebben behaald tegen Bocholt. Onze jongens Florian, Wout en Niels zorgden voor een klinkende 9-1 overwinning.

Ook bij de kadetten werd er verdienstelijk gespeeld. Ward, Bregt en Tom behaalden een 3-7 overwinning in Voorshoven. Ward 3, Bregt 2, Tom 1 en de dubbel.

GOEDE RESULTATEN OP HET PROVINCIAAL JEUGDCRITERIUM

De eerste fase van het provinciaal jeugdcriterium werd afgerond in ons lokaal. Onze spelertjes maakten aardig gebruik van dit thuisvoordeel en er werden dan ook mooie resultaten behaald.

Keo, Jan en Bregt speelden in de hoogste afdeling van de jongens preminiemen/miniemen. Keo en Jan speelden zeer goed mee met de top 4 van deze poule en behaalden een 2de en 4de plaats. Bregt was als preminiem bij de jongsten van deze poule maar weerde zich aardig. Na een nipt verlies voor de 6de plaats eindigde hij 7 van de 8.

Onze benjamins Wout en Niels werden ingedeeld in de 2de afdeling bij de preminiemen/miniemen. Na hun sterke prestatie van gisteren lieten ze ook vandaag niet over hun heen lopen. Wout werd knap 4de van de 6. Niels eindigde 6de in zijn reeks maar ook hij speelde een aantal spannende 5setters.

Bij de meisjes hadden we 3 deelneemsters van Lipalet. Leen en Lindsey speelden in dezelfde poule. Leen kende echter geen genade en speelde de tegenstand naar huis en werd 1ste. Lindsey en Kelly deden hun eerste tornooi-ervaring op met succes. Lindsey werd 4de en Kelly 7de (van 8 spelers).

PROFICIAT en op naar fase 2!

Speelweek 3

De derde speeldag bleek een uitstekende speeldag te zijn voor de meeste ploegen. Maar liefst zeven van de negen mannenploegen wonnen. Bij de dames konden twee van de drie ploegen de drie punten thuis houden.

HEREN
De A-ploeg won voor de derde week op rij en de woorden ‘kampioen spelen’ werden door enkele aandachtige toeschouwers reeds in de mond genomen. Michel en Harry wonnen elk vier wedstrijden, Marieke en Tonny voegden er respectievelijk drie en twee aan toe in een klinkende 13-3 zege tegen Bilzen B. De A-ploeg staat ondertussen op een gedeelde eerste plaats.

Lipalet B won met 12-4 tegen drie spelers van Lanaken B. Nico won al zijn wedstrijden, Ruddy en Kevin konden twee keer winnen. Jef voegde hier één overwinning aan toe. Het was al bij al een vrij rustige namiddag voor onze B-ploeg en ze blijven mooi in het midden van het klassement staan.

De C-ploeg was nog nooit zo jong met Jorne, Lisa, Christoph en Enjo. Het werd een hele spannende avond tegen Bilzen C. Gelukkig blonken Jorne (4 zeges) en Lisa (3 zeges) uit want Enjo en Christoph kenden beiden een mindere avond met slechts één overwinning. Deze gewonnen wedstrijden waren wel juist voldoende voor een nipte 9-7. Dankzij deze zege sluipt de C-ploeg naar de tweede plaats. Volgende week wacht er de wedstrijd tegen leider en gedoodverfde titelkandidaat Genk A.

Voor Teamkool wordt het dringend tijd om eens een overwinning te behalen. Afgelopen weekend was Molenbeersel met 4-12 te sterk tegen onze jongens. Yves behaalde twee mooie overwinningen. Jean-Pierre en Sander wonnen elk één wedstrijd. Dieter bleek iets te veel pintjes hebben gedronken in Leuven en kon geen wedstrijden winnen. Ondanks een gedeelde laatste plaats, blijft de sfeer optimaal.

Lipalet E won nipt tegen Molenbeersel B met 9-7. Deze overwinning is te danken aan het vat van ervaring en ouderdomsdeken Hein (4 zeges). Olle behaalde ook drie knappe overwinningen. Senne en Jenthe slaagden er beiden in om één wedstrijd te winnen. Dankzij deze overwinning blijft de E-ploeg ook mooi bovenaan meedraaien.

De F-ploeg moest hun meerdere erkennen in Schulen F. Thuis werd er verloren met 5-11. Fons en Frank wonnen elk twee wedstrijden, Stefan kon één match winnen. Wim bleef achter zonder zeges. Misschien moet onze tweeling volgende keer eens een wisseltruck uithalen, want er kon dit seizoen spijtig genoeg nog niet gewonnen worden.

Lipalet G kruipt dankzij een mooie en deugddoende 13-3 zege tegen Bilzen G weg uit de bodem van het klassement. Een eervolle vermelding is er voor Werner en Jan die beiden vier zeges behaalden. Roy en Kristel voegden hier respectievelijk drie en twee wedstrijden aan toe.

De H-ploeg won met 11-5 van Voorshoven E. Sylvain, Theo en Erik wonnen allen drie wedstrijden. Sam behaalde twee zeges. Dankzij dit mooie resultaat neemt Lipalet H een kleine voorsprong op de laatste twee ploegen en kunnen ze misschien wat meer naar boven kijken.

Lipalet I blijft mooi vanboven meedraaien in het klassement na een 10-6 zege tegen Peer D. Onze jonkies speelden uitstekend. Jan won er vier, Keo drie, Brent twee en Wim één. We zijn allen benieuwd waar dit gaat eindigen!

DAMES
Lipalet A blijft mooi in de subtop dankzij een 7-3 overwinning tegen Schulen B. Marieke en Lisa wonnen beiden drie wedstrijden en de dubbel werd ook gewonnen. Sofie kwam net te kort om een wedstrijd te winnen tegen de dames van Schulen.

Tegen Stokrooie A werd het een spannende wedstrijd voor onze Dames B. Linda speelde uitstekend en won al haar wedstrijden. Petra wist eindelijk een betere vorm te vinden en behaalde twee zeges. Dankzij een dubbeloverwinning werd er gewonnen met 6-4.

Lipalet C verloor met 2-8 van Schulen D. Een lichtpunt in deze wedstrijd is de twee overwinningen van Leen. Bij Lindsey en Kelly zien we elke week beterschap en we zijn ervan overtuigd dat zij ook nog hun matchen zullen winnen dit seizoen.

JEUGD
De kadetten, waaronder miniem Ties, verloren in Bree met 7-3. Massimo kon 2 wedstrijden winnen en Ties een. Onze miniemenploeg moest met 10-0 hun meerdere erkennen tegen Schulen B.