Monthly Archives: mei 2015

Lipalet preminiemen spelen eindronde.

Eindronde Lipalet pre/miniemen 2015. De halve finale werd gewonnen met 7-2 tegen Centrum Hasselt. De verloren partijen waren twee spannende vijf-setters tegen een E6, telkens nipt verloren. De Finale werd gespeeld tegen Hoeselt. Vol goede moed gingen ze van start maar al vlug stonden ze 4-0 achter. Ward kon toch eentje winnen en dus was het in het dubbel erop of eronder… jammer, ze waren te sterk! Eindstand 6-1. Onze preminiemen zijn een uitstekende tweede geworden! Op de foto’s zien we ze afzonderlijk in actie en in het dubbelspel van de finale. Gefeliciteerd.

Bregt en Ward tegen 2 spelertjes van Hoeselt.

Bregt en Ward tegen 2 spelertjes van Hoeselt.

dubbelspel: Leen en Ward in actie

dubbelspel: Leen en Ward in actie

Beker van Vlaanderen voor Lipalet-Dames

De dames van Lipalet hebben zich op 1 mei andermaal van hun beste kant laten zien (en ze hebben al zoveel goede kanten!). Voor de eerste keer in de clubgeschiedenis kon een ploeg van Lipalet de Beker van Vlaanderen mee naar Lille brengen. Voor dit exploot zorgden Hanne Eerdekens (de grote slokop van dit seizoen), Sofie Monsieurs (de ‘giant-killer’ in de bekerwedstrijden) en Marieke Vrolix, die met al haar ervaring dat jonge geweld in toom moest houden. In de halve finale wachtte Diest, een ploeg met normaal 3(!) A-speelsters in haar rangen. Maar deze keer kwam Diest met slechts één topper en een invaller opdagen.
De wedstrijd was dan ook maar een opwarmertje voor de grote finale tegen Meulebeke. Op basis van de klassementen waren de Lipalet-dames duidelijk de underdog (B4-D0-D4 tegenover B2-B4-C0). Maar vanaf het begin werd Meulebeke bij de keel gegrepen en de dames van Lille lieten, als echte pitbulls, hun prooi niet meer los. Na een intense, nerveuze wedstrijd, gekruid met talrijke 5-setters en zelfs een gele kaart, trokken de meiden van Lipalet uiteindelijk aan het langste eind met 5-3. Proficiat!
Beker van Vlaanderen